29. 4. 2024   |   svátek má Robert
 

Nadívaná husí prsa

Název Množství a jednotka
husí prsa 4 ks
husí (případně telecí) játra 200 g
malá cibule 1 ks
houska z předešlého dne 1 ks
smetana 100 ml
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 30 min.
Vaření: 02 h.
Mamut :-)



Postup
Starší housku nakrájíme na kostičky a přelijeme smetanou nebo mlékem. Husí (můžou být i telecí) játra nakrájíme na malé kostičky a orestujeme na másle a nadrobno nakrájené cibulce dozlatova. Housku vymačkáme, smícháme s orestovanými játry, osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku, můžeme přidat i špetku tymiánu. Husí prsa omyjeme, osušíme a ostrým nožem utvoříme hlubší kapsu. Pokud máme prsa s kůží, kůži nařízneme ostrým nožem do mřížky. Kapsu naplníme nádivkou, spoj sklepneme paličkou, spíchneme párátky nebo ovážeme nití. Prsa osolíme, opepříme a z obou stran opečeme na oleji dozlatova. Přendáme do pekáčku, podlijeme bílým vínem a upečeme v troubě na 180° doměkka. Podáváme se zelím a knedlíkem, (nebo hrnkovým), případně výpek rozředíme zakysanou smetanou, dochutíme solí a pepřem, a můžeme podávat s brambory.


 


RECEPTY

Kokosová roláda

Postup: S dostatečným předstihem si vytáhneme z lednice máslo. Připravíme si dvě... zobrazit recept

RECEPTY

Falafel - karbanátky z cizrny

Postup: Cizrnu z plechovky přecedíme. Část cizrny rozmixujeme jen nahrubo, aby zůstaly... zobrazit recept

RECEPTY

Pórkový krém

Postup: Větší pórek očistíme, odkrojíme tuhé tmavé části, ostraníme první vrtstvu,... zobrazit recept

RECEPTY

Guláš na víně

Postup: Maso můžeme použít hovězí i vepřové. Nakrájíme jej na kostky. Orestujeme drobně... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí prsa v bylinkové krustě

Postup: Krůtí prso vcelku prošpikujeme slaninou (ostrým tenkým nožem uděláme hlubší... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Doporučení pro ty, kteří chtějí trvale zhubnout a chystají se k výživovému poradci

Alespoň týden si pište přesně, co jíte, pijete, v kolik hodin přesně, co... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...